22 oktober 2019

Häng med oss till tre Dala-kooperativ!

Visste du att Dalarna har ett kooperativt företag som uppmärksammas på EU-nivå? Och att det i Sörsjön finns ett kooperativ som i 20 år drivit hemtjänst, barnomsorg, pub och restaurang och att Älvdalen har en kulturskatt som exporterats över hela världen? Följ med på en bussresa och upptäck dessa tre fantastiska dalakooperativ!

Gullogården: För 25 år sedan fick Dalarna sitt första äldrekooperativ – ett personalkooperativ där de äldre trivs och de anställda vill stanna. Gullogården uppmärksammas nu på EU-nivå för sin goda verksamhet.

Dalen: Kooperativet Dalen i Sörsjön är ett mångsysslande företag som säkerställer service i byn, de sköter om allt från hemtjänst och förskola till restaurang och pub. 2011 utsågs de till Årets kooperativ i Sverige för sitt framgångsrika arbete med att utveckla sin affärsverksamhet genom delaktighet och ansvarstagande för samhället.

Rockdale: Rockdale natur- och kulturupplevelser är ett upplevelseföretag som brinner för Älvdalens lokala historia och kultur. Här finns en industri & kulturskatt som exporterats över hela världen, unika samlingar av konstverk i porfyrsten och instrument från Hagström, vars gitarrer har använts av både Elvis, ABBA, Frank Zappa med flera.

När: Onsdag 20 november. Bussen avgår kl 09:00 från Mora Järnvägsstation.

Första anhalt blir Rockdale i Älvdalen, de berättar om sin verksamhet och vi får kaffe och smörgås. Därefter besöker vi kooperativet Dalen i Sörsjön där vi även äter lunch. På vägen tillbaka till Mora stannar vi för studiebesök och eftermiddagsfika på kooperativet Gullogården i Siknäs.

Ankomst Mora järnvägsstation ca kl 17:15.

Kostnad: 495 kr inkl. moms, bussresa, fika och lunch ingår.

Anmäl dig senast den 12 november. Frågor? Kontakta oss, Coompanion Dalarna, dalarna@coompanion.se eller tel 0243-19315.

Välkommen!

Anmäl dig här

Dela